Trochę obok tutaj pojadę, ale myślę, że cenny głos w dyskusji. Ja w swoim szkudniku zainstalowałem Blaupunkta Hamburg MP57 i używam pendrive 4GB na którym aktualnie mam 54 płyty. Działa wszystko tak jak trzeba i wiem, że większy pen też by podszedł tylko radio dłużej się zastanawia nad wszystkim. Myślę jednak, że pen 4GB to i tak już sporo, zatem tylko później trzeba dokupić sobie albo kilka dwójek albo czwórek i SŁUCHAĆ
kontrolka sterowania silnika - nie gaśnie :-(
Zwiń
X
-
kontrolka sterowania silnika - nie gaśnie :-(
mianowicie mam OI 1,6 BFQ odebrałem dziś auto po naprawie drzwi. Wszystko było ok. zatankowałem po drodze i pojechałem dalej. po przejechaniu ok 40 km kontrolka EPC gaśnie a ta druga (kształt silnika pomarańczowa) nie gaśnie. Co może być nie tak ? wina paliwa ? ale po tankowaniu sie nie zapaliła tylko po ok 40 km. Z góry dzieki za pomic
-
-
Pewnie chodzi o kontrolkę check engine. Masz zagazowanego szkodnika :?: jeśli tak to może być wina złego dobory czasu wtrysku gazu. Możliwe również ze to może być wina paliwa - kijowa jakość. Najlepiej jak podepniesz VAG`a i sprawdzisz jaki błąd. Acha czy jesteś pewien serwisu?? czy spece nie dokonali jakiejś podmianki np sondy lambda :?: - wtedy wyskoczy np błąd ze mieszanka za uboga lub za bogata.
Bez wstepnego podpieca VAGa nic sie nie dowiesz.
Komentarz
-
-
Popieram pomysł z VAGiem. Jeśli oddasz autko do ASO - nie wiem, jak u Ciebie, ale w Krakowie za samą diagnozę 100 zł !!!! - na allegro kabelek serwisowy plus soft do diagnostyki do szkodnika za 150 zł kupisz..... nie wiem, czy nie bardziej się opłaca.
Raz miałem tak w benzyniaku (Mazda co prawda, nie skoda): Kable WN byly niedocisniete jak nalezy i zbierala sie wilgoc - zaswiecala mi się EC - podociskalem, wytarlem wszytsko i bylo git. Może sprobuj zrobić szybki przegląd i sprawdz to co mogło zostać naruszone podczas naprawy (chociaz przy naprawie drzwi nikt nie powinien grzebać w silniku :evil: ) - nigdy nie zaszkodzi......Jeżeli zarabiasz dużo pieniędzy pomóż tym, którzy potrzebują środków na przetrwanie - pomagając kosztujesz największego bogactwa pieniędzy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez W1Michałmi też auto odstawiłem w ASO w Tomaszowie natomiast drzwi robione były w piotrkowie tryb. nawet jesli to jak udowodnie ?
teraz to będzie trochę ciężko udowodnić. Jedynie to możesz sprawdzi czy widać świeże ślady po odkręcaniu sondy. Na pewno takowe by zostały bo sonda lubi mocno siedzieć.
Komentarz
-
-
nie no, nie wpadajmy w paranoję :shock: :shock: przecież zawsze coś mogło sie po prostu wysrać. tylko wysrać. tak jak moja kamera, która wczoraj wieczorem działała normalnie, a dzisiaj już za skarby świata nie załączy sie . i już . a przez noc nikt mi jej nie podmieniał.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huwenie no, nie wpadajmy w paranoję :shock: :shock: przecież zawsze coś mogło sie po prostu wysrać. tylko wysrać. tak jak moja kamera, która wczoraj wieczorem działała normalnie, a dzisiaj już za skarby świata nie załączy sie . i już . a przez noc nikt mi jej nie podmieniał.
Ja jestem takiego zdania gdyż to samo mnie spotkało :!:
Komentarz
-
Komentarz